BUA-100: Hoe het opzetten van

000001239

Hoe stel ik Windows te werken met een Plantronics Bluetooth-headset?

Het kan nodig zijn om deze procedure elke keer als Windows installeert stuurprogramma's voor de Voyager USB-adapter te volgen. Het zal stuurprogramma's elke keer dat u de USB-adapter aan te sluiten op een USB-poort die u nog niet eerder gebruikt te installeren. Om deze reden, Plantronics adviseert gebruik van dezelfde USB-poort zoveel mogelijk wanneer u het nodig om opnieuw de stekker van de Bluetooth USB-adapter.

Windows behandelt de Voyager USB-adapter als standalone geluid apparaat vergelijkbaar met ingebouwde geluidskaart van uw computer. U kan enkele meer geluid apparaten geïnstalleerd op uw pc, zoals een webcam microfoon of andere USB-audio-adapters hebben.

Instellen van het BUA-100 Adapter:
  1. Steek de Plantronics USB-adapter in een USB-poort, en wacht tot Windows sluit de installatie van de stuurprogramma's.
  2. Wanneer u klaar bent, Windows geeft een bericht dat uw nieuwe hardware met succes is geïnstalleerd.
  3. Op dit punt, moet u ervoor zorgen dat de Bluetooth-adapter als de standaard Windows-audio-apparaat wordt toegewezen. Om dit te doen, klikt u op de knop Start op de linkerbenedenhoek van het scherm en klik op Configuratiescherm.
  4. Volg de onderstaande instructies voor uw besturingssysteem.
Windows 2000/XP
  1. Klik op Geluiden en Audioapparaten, en klik vervolgens op het tabblad Audio om de huidige audio-instellingen van het apparaat zien.
  2. De hardware die u in "Afspelen van geluid" en/of "Geluidsopname" gekozen is dan de standaard audio-apparaten voor Windows. Elk programma waarin je niet handmatig veranderd de Audio-instellingen zal deze optie gebruiken. De juiste keuze voor de Plantronics Bluetooth USB-adapter is "Plantronics BT Adapter".
Windows Vista
  1. Klik op het pictogram Geluid.
  2. Op het tabblad "Weergave", klikt u op "Plantronics BT Adapter" en klik vervolgens op de knop Standaard aan de onderkant van het venster. U ziet nu een groen vinkje naast het gewenste apparaat.
  3. Klik op de knop Eigenschappen op de bodem, en vervolgens het tabblad "Levels".
  4. Stel het volume tussen de 50 en 70% als een goed uitgangspunt.
  5. Zorg ervoor dat de mute-knop aan de rechterkant niet beschikt over een rode hoogtepunt op. Als dat zo is, klik erop om deze optie terug naar een blauwe markering.
  6. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.
  7. Klik op het tabblad "Opnemen" en volgt u de bovenstaande stappen opnieuw als u een andere opname-apparaat te kiezen.
OPMERKING: U mag alleen willen Voyager gebruiken voor VoIP/telefoontjes, en verder gebruik van uw standaard luidsprekers voor muziek en alles anders. In dit geval, sluit de USB-adapter aan op de USB-poort de voorkeur en laat Windows drivers te installeren als je dat nog niet hebt gedaan. Volgens de instructies hierboven gelieve dan het geluidsapparaat relevante toewijzen voor uw computer luidsprekers op de standaardwaarden zijn voor ten minste geluid afspelen. Nu zal de Voyager-headset niet gebruikt worden voor audio, tenzij uw softphone applicatie die specifiek is opgezet om het te gebruiken. Veel softphone applicaties, waaronder Skype hebben de instellingen aan een specifieke audio-apparaat te kiezen voor VoIP-gesprekken. Raadpleeg uw softphone instructies om uit te vinden hoe u het audio-apparaat gebruikt het voor microfoon/lijn in en sprekers / line-out te veranderen. De juiste keuze voor de Plantronics Bluetooth USB-adapter is "Plantronics BT Adapter".

​Skype biedt nuttige informatie over het instellen van audio-apparaten hier: http://www.skype.com/intl/en-gb/help/guides/soundsetup.html

OPMERKING: Als u uw headset gebruiken voor het beantwoorden van telefoontjes op slechts een druk op de call control-knop op de headset, moet uw softphone compatibel met de Plantronics PerSonoCall software. Zie de links hieronder voor meer informatie.