Tijdens het beluisteren van een audio CD, komt het geluid alleen uit de externe speaker(s) en niet de headset. Waarom?

Artikel-ID :
000004868
Mogelijke oorzaak:
Digitale audio niet geactiveerd voor CD-Rom.

Voor Windows 98 SE:

1.)Klik op Start, wijs Instellingen aan, wijs Configuratiepaneel aan en klik op Multimedia.
2.)Zorg ervoor dat onder het tabblad Audio, in het gebied Afspelen, USB-audioapparaat is geselecteerd als het voorkeurapparaat.
3.)Selecteer onder het tabblad CD-muziek "Activeer digitale CD-audio voor dit CD-rom apparaat".

Voor Windows ME:

1.)Klik rechts op mijn computer en ga naar Eigenschappen.
2.)Klik op het tabblad Device Manager.
3.)Dubbelklik in de Device Manager op CD-ROM.
4.)Er verschijnt een ander venster voor uw CD-rom. Dubbelklik op uw CD-rom.
5.)Klik op het tabblad Eigenschappen.
6.)Selecteer vervolgens het vakje "Activeer digitale audio voor dit CD-rom apparaat".

Voor Windows 2000:

1.)Klik rechts op mijn computer en ga naar Eigenschappen.
2.)Klik op het tabblad Hardware.
3.)Klik vervolgens op de knop Device Manager.
4.)Klik in de Device Manager op “DVD/CD-ROM-stations”.
5.)Uw CD-rom-station(s) dien(en) vermeld te zijn. Dubbelklik op uw CD-rom.
6.)Klik op Eigenschappen.
7.)Selecteer vervolgens het vakje "Activeer digitale audio voor dit CD-rom apparaat".

Voor Windows XP:

1.)Klik rechts op deze computer en ga naar Eigenschappen.
2.)Klik op het tabblad Hardware.
3.)Klik vervolgens op de knop Device Manager.
4.)Klik in de Device Manager op “DVD/CD-ROM-stations”.
5.)Uw CD-rom-station(s) dien(en) vermeld te zijn. Dubbelklik op uw CD-rom.
6.))Klik op Eigenschappen.
7.)Selecteer vervolgens het vakje "Activeer digitale audio voor dit CD-rom apparaat.

Zie ook How may I go from the headset to my regular speakers without disconnecting the headset?