Telefonprogram som stöds

Plantronics samarbetar med branschens ledande telefonprogramsleverantörer för att säkerställa att våra UC-produkter (Unified Communications) kan integreras och är kompatibla.  Med Plantronics UC-optimerade produkter kan du använda fjärrsamtalskontrollfunktionerna (RCC) – inklusive svara/avsluta samtal, stänga av mikrofonen, justera volymen och blinkfunktioner (vissa produkter och telefonprogram) – direkt från headsetet med telefonprogrammen nedan.

Använd Plantronics Hub med RCC för att förbättra användarupplevelsen genom att se mikrofon- och batteristatus i aktivitetsfältet.

Plantronics Hub fungerar också tillsammans med Plantronics Manager Pro för att ge IT-personalen ett lättanvänt verktyg för att konfigurera och hantera enheter inom hela företaget.  Ytterligare telefonprogramsfunktioner finns tillgängliga för Plantronics-integrationer i vissa Plantronics Manager Pro-rapporter. Klicka här för att se en fullständig lista över vilka rapporter som är beroende av telefonprogram.

Om ditt telefonprogram eller din konferensplattform inte är med i listan nedan är ditt headset från Plantronics ändå kompatibelt som en ljudenhet, men RCC fungerar inte.  Plantronics Manager Pro-rapporter som är beroende av telefonprogram stöds inte.

Manufacturer Softphone Version Operating System

Plantronics Hub Required?

Plantronics Developed Integration

Partner Developed Integration (see below)

8x8

Virtual Office Desktop

v3.8 and higher

Windows

2

Alcatel-Lucent Enterprise

OpenTouch Connection

v2.0 and v2.1

Windows

Yes

1a

Alcatel-Lucent Enterprise

Rainbow desktop clients

v1.35. 5 and higher

Windows/macOS

2

Alcatel-Lucent Enterprise

IP Desktop Softphone

v11.0.60 and higher

Windows

Yes

1a

Alcatel-Lucent Enterprise

My Instant Communicator

v6.5 and higher

Windows

Yes

1a

Alcatel-Lucent Enterprise

OpenTouch Conversation

v2.2 and higher

Windows

Yes

1a

Alcatel-Lucent Enterprise

Pimphony

v6.3 and higher

Windows

Yes

1a

Altigen

MaxCS

Version 8.5

Windows

Yes

1

Avaya

one-X Communicator

V2.0.2.3

macOS

Yes

Yes

Avaya

Communicator

V.2.1.4.84

Windows

Yes

Yes

Avaya

Communicator for Microsoft Lync

v6.4.0.9

Windows

Yes

Yes

Avaya

Desktop Aura Agent

v7.0 31.1.13.69

Windows

Yes

Yes

Avaya

Equinox

v3.5.5.113.24 (macOS v3.5.5.112.18)

Windows/macOS

Yes

Yes

Avaya

IP Agent

V7.0 SP8 and V6.0 SP18

Windows

Yes

Yes

Avaya

IP Softphone

V6.0 SP9 and V5.2 SP5

Windows

Yes

Yes

Avaya

one-X Agent

v2.5.12.0

Windows

Yes

Yes

Avaya

one-X Attendant

v4.0 SP6

Windows

2

Avaya

one-X Communicator

R6.2 SP13 (6.2.13.2)

Windows

Yes

Yes

BroadSoft

UC One Communicator

v22.3.1.193 configuration tips (for branded partner versions please refer to either Broadsoft or the partner to confirm compatibility)

Windows

Yes

Yes

Caseris

CAESAR

Windows

2

Cisco

IP Communicator

V.8.6.6 configuration tips

Windows

Yes

Yes

Cisco

Jabber

12.5

Windows/macOS

Yes

Yes

Cisco

UC Integration for Microsoft Lync (CUCI-Lync)

v11.6.5

Windows

Yes

Cisco

UC Integration for Microsoft Office Communicator (CUCIMOC)

V8.0 (3)

Windows

Yes

Yes

Cisco

Unified Personal Communicator (CUPC)

V8.6.4

Windows

Yes

Yes

Cisco

WebEx Connect

v7.3.1

Windows

Yes

Yes

Cisco

WebEx Meeting

Windows

2

Counterpath

Bria

v4.5

Windows

Yes

1

CounterPath

X-lite

v4

Windows

2

Dialpad

Native Apps

v0.25.1 and above and Chrome Apps v14.7.4 and above

Windows/macOS

Yes

1

Esna

iLink for Cisco Jabber

v10.1.15.1429 and highere

Windows

2

Estos

ProCall

Windows

2

Five9

Virtual Contact Center

v8.5

Windows

2

Fuze

Desktop

v4.8.0 and higher

Windows/macOS

2

Genesys

Workspace Desktop Edition

v8.5.126.07 configuration tips

Windows

Yes

Yes

Genesys

Workspace Web Edition

v8.5.401.05 configuration tips

Windows

Yes

Yes

Genesys

PureCloud

Window (Chrome/Firefox)
macOS (Chrome/Firefox/Safari)

Windows/macOS

Yes

1b

GlobalIPTEL

Juggler

Windows

2

Huawei

eSpace

Windows

2

Joher

Voice Operator Panel

V2.28

Windows

2

MetaSwitch

Accession Communicator

v2.28

Windows/macOS

2

Microsoft

Lync 2015

v15.0.5127.1000

Windows

Yes

Yes

Microsoft

Office Communicator

R2 3.5 (3.5.6907.268)

Windows

Yes

Yes

Microsoft

Skype

v7.41.0.101.  (Later versions of Skype consumer are not supported by Plantronics Hub for Skype remote headset call control.)

Windows/macOS

Yes

Yes

Microsoft

Skype for Business 2016

v16.4834.1000

Windows

Yes

Yes

Microsoft

Teams

Windows

Yes

Yes

Mitel

BluStar for PC

v3.0.1876.0

Windows

Yes

1a

Mitel

Connect 2017

Windows

Yes

1

Mitel

MiCloud Telepo for Desktop

v4.5 and higher

Windows/macOS

2

Mitel

MiCollab Desktop Client

v8.1 and higher

Windows/macOS

Yes

1b

Mitel

MiCollab Web Client for Chrome/Firefox

v8.1 and higher

Windows/macOS

Yes

1b

Mitel

MiVoice 2380

v3.5.4.0

Windows

Yes

1a

Mitel

MiVoice Business Console

v8.0

Windows

2

NEC

Univerge 3C

v8.7.1

Windows

Yes

1

NEC

Univerge SP350

v6.11.0.0 and V6.10.0.0

Windows

Yes

Yes

Nfon

softphone

Windows

2

RingCentral

Office

v9.4 and higher

Windows/macOS

Yes

1

SAP

Contact Center (formerly known as BCM)

v7

Windows

2

Shoretel

Communicator

v14.2 (Additional configuration required for the Shoretel TAPI Driver. Contact your system administrator)

Windows

Yes

Swyx

SwyxIt!

v10.40.2694 and v11.10.1.0

Windows

Yes

Yes

Telavox

Desktop

Windows

2

Telepo

BCS

Windows

2

Unify

Circuit Desktop Client

v1.1.8505 and higher

Windows/macOS

Yes

1b

Unify

Circuit Web Client for Chrome/Firefox

v 1.1.8505 and higher

Windows/macOS

Yes

1b

Unify

OpenScape Desktop Client Personal Edition

v7 R1.47.23 and higher

Windows

Yes

1a

Unify

OpenScape Fusion for Office

V1 R6.46.36

Windows

Yes

1a

Wildix

WMS

v3.80.31106.05

Windows

2

Zoom

Meetings

v.4.3.4633.0128 and higher configuration notes

Windows

Yes

Integrationsmetoder

Plantronics har utvecklat integrationer

Plantronics integrationer ingår i Plantronics Hub och tillhandahåller statusinformation för samtal och annan rapportering i Plantronics Manager Pro.  Klicka här för att se alla Plantronics Manager Pro-rapporter som är beroende av telefonprogram.  Plantronics Hub måste vara installerat.

Partnerutvecklade integrationer

1 - Partnerutvecklad integrering som fungerar med någon av de rekommenderade Plantronics Hub SDK-integrationstyperna (antingen COM eller REST).  Plantronics Hub måste vara installerat.  Telefonprogrammet visas som SDK-aktiverat i Plantronics Hub. Inga data kommer att tillhandahållas för rapporter som är beroende av telefonprogram i Plantronics Manager Pro.

1a - Partnerutvecklad integrering som fungerar med rekommenderad Plantronics Hub SDK COM-metod. Plantronics Hub måste vara installerat.  Telefonprogrammet visas som SDK-aktiverat i Plantronics Hub. Inga data kommer att tillhandahållas rapporter som är beroende av telefonprogram i Plantronics Manager Pro.

1b - Partnerutvecklad integrering som fungerar med rekommenderad Plantronics Hub SDK REST API-metod. Plantronics Hub måste vara installerat.  Telefonprogrammet visas som SDK-aktiverat i Plantronics Hub. För närvarande finns inga data för rapporter som är beroende av telefonprogram i Plantronics Manager Pro.   Med de här integrationerna blir det enklare att tillhandahålla RCC-stöd för flera telefonprogram som stöds.

2 - Partnerutvecklad integrering som fungerar med ursprungliga bibliotek som inte rekommenderas, Plantronics Hub behöver inte vara installerat.  För att få Plantronics Manager Pro-support måste Plantronics Hub vara installerat. Inga data kommer att tillhandahållas för rapporter som är beroende av telefonprogram i Plantronics Manager Pro.

Om du är en telefonprogramsleverantör som vill integrera Plantronics headset i din lösning kan du besöka vår utvecklarsida.